Een mooie houten tuinconstructie kan een echte blikvanger zijn in uw tuin. Tuinen Wim Verbist heeft ook op dit vlak heel wat ervaring en biedt u een waaier aan mogelijkheden:

  • houten terrassen
  • afsluitingen met houten tuinschermen
  • oeververstevingen
  • speeltoestellen
  • tuinhuizen
  • carports

 

 

Houten terrassen

Heel veel materialen zijn geschikt voor de aanleg van een terras maar de natuurlijke uitstraling van een houten terras spreekt nog steeds veel mensen aan. Tuinen Wim Verbist maakt graag gebruik van Padouk, een tropisch hardhout. Padouk geeft binnen een relatief korte termijn een mooie grijze verkleuring, gaan slechts minimal krimpen of uitzetten onder weersomstandigheden en is nagenoeg onderhoudsvrij. Op onze pagina over sierbestrating en terrassen, leest u meer over andere materialen om uw terras aan te leggen.

Houten tuinschermen

Houten tuinschermen blijven zeer populair, ze passen in elke tuin, zijn decoratief en verhogen de privacy. De levensduur van een houten scherm is steeds afhankelijk van de houtsoort, vraag hierover steeds ons advies vooraleer u een keuze maakt! Ook de keuze van de juiste palen is belangrijk voor de stevigheid van uw afsluiting. Afhankelijk van de situatie en uw smaak plaatsen wij uw houten tuinafsluiting in combinatie met palen in hout, aluminium of beton. Komt het gazon tot tegen de afsluiting of is er sprake van een niveauverschil met de naastliggende grond dan kan u opteren voor het plaatsen van een betonplaat onderaan de schermen.

Bekijk ook onze alternatieven voor tuinschermen.

Oeververstevigingen

Oeververstevigingen vragen om een specifieke constructie waar tuinen Wim Verbist heel wat ervaring mee heeft. Door gebruik te maken van hardhouten palen van 6x6 cm in combinatie met azobé vlechtmatten zorgen we voor een stevige en natuurvriendelijke beschoeiing. Voor meer informatie over oeververstevigingen kan u ons steeds contacteren via ons contactformulier.

Speeltoestellen, tuinhuizen en carports

Ook voor deze grotere constructies kan u bij Tuinen Wim Verbist terecht. We werken samen met een aantal groothandelaren in deze houten constructies zodat we u een ruim assortiment kunnen aanbieden aan voordelige prijzen.
U kan bij ons terecht voor de voorbereidende grondwerken en volledige plaatsing van uw houten constructie.